Sanctera Wiki

Antreria är Imperiets huvudstat och ligger i Imperiet, och Sancteras, mitt. Det är ett land med ganska behagligt klimat. Stora ängar med stundvis vackra blandskogar pryder landsbygden. Anteria som land är känt för att grundandet av Imperiet tog sin början i dess huvudstad Preapolis.

Befolkningen i Anteria är väldigt extravaganta och utåtriktade. De flesta som besöker Anteria för första gången skulle nog kalla den rikare befolkningen i Anteria för Fåfänga, men de flesta skulle inte heller våga säga det högt. Den Anteriska befolkningen har en lång kultur med vidskeplighet och traditioner. Traditioner de ogärna bryter. De sägs också att ett rykte sprids aldrig så fort som mellan Anteriska läppar.

Kulturell Offinspiration: Tyskland

Anterias Huvudstad är: Preapolis

Geografi

Anterias landsbyggd är täckt av stora ängar och åkrar. Mellan dem sprider det ut sig tunna lövskogar och genom den övre halvan av landet sträcker sig en lång och bred flod, Liebensauf, som i ena änden mynnar ut i havet vid landsgränsen till Ketala och i andra änden börjar i den enorma sjön mitt i Anteria, Liebensee. Längsmed denna sjö och flod transporteras i stort sett allt som åker in eller ut ur Anteria. Undantagen är det som fraktas från Marodo som första tas via den Imperiska Landsvägen som sträcker sig från Marodos huvudstad, till Anterias huvudstad Preapolis och vidare upp till Tickarets huvudstad uppe i bergen.

Samhälle

Anterias samhälle är väldigt uppdelat i skikt och klasser. Klasskillnaderna i Anteria är troligen större än i något annat land eller område i Sanctera. De rika har tillgång till i stort sätt allt de kan tänkas köpa och ärver enorma mängder genom familjearv och andra tillgångar som ärvs ner genom att ha rätt namn och kontakter. De fattiga lever på att göra de arbete de får, lite, betalt av de rika att göra.

Det finns en utsträckt och invecklad adelskultur i Anteria och det politiska spelet är A och O. Vad det politiska spelet är har många i Sanctera en vag aning om men vad det faktiskt går ut på eller hur det går till är det nästan uteslutande Anterierna som vet om. Det hör inte till ovanligheten att en adelsperson ”råkade ut för en olycka” efter att ha sagt något otroligt osmakligt på den lokala Grevinnans bal. Det är ett brutalt och ganska känslokallt spel, som inte spelas av de fattiga och lägre skikten av samhället.

Kultur

Anteria är hemmet för många av Sancteras absolut största och mest extravaganta Baler och fester av olika slag. De håll bakom tungt stängda dörrar och för väldigt stängda sällskap av Adelspersonligheter. På dessa tillställningar, likaväl så utanför dem, är det vanligt att Adeln bär masker. Fina utsmyckade masker med ädelstenar och guld. Adelsfolket har olika masker för olika tillfällen, alla unika för sin person, släkt och tillfälle.

Detta härstammar från en gammal tradition och mode från adelsfamiljen Verkleiden cirka år 300 i den Fjärde Eran. En av döttrarna Verkleiden under den perioden bar alltid mask på alla baler och tillställningar. Släkten blev tämligen populär och modet följde snart efter. Det ryktas om att på senare år blev dottern Verkleiden beroende av sin mask. Vissa säger till och med att hon lät få en grundmask fastsydd i huden som hon sedan kunde bygga på med delar av vackrare och mer utarbetade masker.

Det har blivit vanligt med Masker i vardagslivet i Anteria. Så till den nivå att det hör till ovanligheten att se de större Adelsfolken utan masker och det anses fint och intimt att få se dem utan dem. Skulle exempel vis Högadeln ge sig ut och leda strid så finns det även maskliknande hjälmar som då bärs i strid.

Sexualitet och samlevnad

Sex är väldigt vanligt i Anteria. Det är inte ovanligt att adeln bjuder in nära och kära till orgier eller dylikt av olika slag. Detta hålls även det dock bakom stängda dörrar ifrån de fattigare skiten av samhället och sker mer i de stora salarna och vackra husen.

Giftermål i Anteria är storslagna och väldigt vackra. Det sker ofta Giftermål som gagnar familjerna och bildar starka allianser mellan olika familjenamn för att införskaffa mer makt eller politiskt inflytande över Anteria eller kanske till och med hela Sanctera. Det politiska spelet är extremt starkt, även när det kommer till giftermål.

Kläder, Föremål och Utseende

Storslaget, extravagant och otroligt propert. Anteria är landet där du finner kläderna du inte trodde kunde gå att skapa med nål, tråd, tyg och en himla massa vilja, och kanske lite fusk. Stora klänningar som framhäver kroppens, och ofta även överdriver kroppens, former och linjer. Klänningar sys för alla könen och är inte ovanligt att bäras av alla. Klänningarna som sys för de mer muskulösa männen anpassas för att framhäva den kroppsformen och smyckas extremt.

Stora smycken i guld och silver, ädelstenar som pryder dem och polerade för att skina som starkast i solen. Anteria är helt enkelt överflödens land där allt är extravagant och vackert. I alla fall i de övre skikten av samhället.

I övrigt har modet med slitsade tunikor och skjortor med krås tagit Anteria med storm i de lägre skikten av samhället och även bland de militära.

Militärmakt

Anteria står utan tvekan för Sancteras största militära makt såväl som mest avancerade, med undantag för Tickareet. De präglas till stor del av en nästan fanatiskt-nationalistisk Landsknekts-Armé. Denna armé består av mängder av olika delar och mindre kompanier och fanor men är utan tvekan en av Sancteras mest respekterade militära styrkor.

Den innehar såväl ren och skär svärdsmakt och klassiska vapen så som Hillebarder, yxor, pilbågar och Armborst. Däremot har den efter ångans upptäckt utvecklats långt bortom detta och innehar nu även en hel del krut- och ångdriven vapenmakt. Det i form av Kanoner, musköter, flintlås pistoler,