Landet i Sanctera som består av tät och nästintill oframkomlig djungel. Hur många bor där? Det är svårt att säga då invånarna är extremt blyga och inga som är kända för att ställa till med scener.

Koradiens Huvudstad är: Báhrelûm

Kulturell Offinspiration: Sydamerikasnk Jungel

Geografi

Koradien ligger i södra Sanctera, Det Gränsar till Shazmarks öken och Anteria. Gränserna är ganska diffusa dock eftersom Koradier sällan försvarar gränserna tills det verkligen behövs. De många floderna från bergen har gjort att en tät djungel slagit rot och de största träden är flera hundra år gamla. Några få gruvor finns men Koraderna hade inte hållit dem igång om inte Imperiet hade vänligt men bestämd förklarat vikten av dem.

Samhälle

Människorna som bor i Koradien lever inte i städer utan i mindre byar, helst byggda uppe i träden som skydd för rovdjur. De enda byggnaderna som byggs medvetet på varken är templen i sten där gudar dyrkas. Jordbruk lämpas inte marken till utan allt bygger på jakt och samlande vilket sedan kan leda till handel. De lever i stammar som skiftar i storlek mellan 10-50 pers och den högst uppsatta i stammen är shamanen(shamanerna. Antalet skiftar lite från hur stor stammen är. Dennes jobb är att hålla demoner borta från stammen men också att hålla i de många olika ritualerna som finns för alla olika ändamål

Kultur

Viken ligger vid det ritualiserade. De har ett sätt att be som skiljer sig från alla andra ställen vilket gör att folk helst håller sig undan från Koradien vilket har lett till att hela deras kultur är ganska särskild. Som nämnd, ritualer genomsyrar allt de gör. Jakt, husbygge, hantverk med mera. Ingen utomstående har någon direkt insikt i hur en går till, och de kommer troligen inte få reda på det heller. 

Sexualitet och samlevnad

Även denna är väldigt ritualiserad. Koraderna tar sig gärna partners men giftemål är ganska ovanligt. De anser att det inre bandet är viktigare än löftet om att man alltid ska hålla ihop. Att dela på sig är heller inte något konstigt. Man är helt enkelt tillsammans så länge eller så kort man vill. När ett barn föds delar hela stammen på ansvaret av dess uppfostran.

Kläder, Föremål och Utseende

Trender är oviktigt. Tänk praktiskt. Päls kan bli lite för varmt men används gärna till detaljer som hjälper till att kamouflera bäraren. Andra favoritmaterialet är läder. Troféer är fint, arvegods, gåvor eller saker från djur du fällt själv. Allt på en koradier berättar en historia.

Militärmakt

Koradien har ett stort antal jägare som dessutom tjänar som krigare när det behövs. Tysta, snabba lönnmördare med knivar, spjut och pilbågar. De är inte tungt rustade på något sätt utan jobbar med kamouflage istället. De skulle inte överleva länge utanför djungeln, men de vill inte heller så det brukar inte spela någon roll.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.