Marodo är ett av Imperiets stora handelscentrum. Med sin belägenhet vid Sancteras östra kust så har de utmärkt fartygsdriven handel med alla de andra kustbelagda länder och stater i Sanctera. Det strömmar ut fina tyger, kryddor och framför allt utmärkt Vin från Marodo. Det finns få ställen i världen där maten, och drycken, smakar så pass gott.

Folket i Marodo har en tendens att uppfattas om högljudda av den som inte tidigare besökt en Marodisk marknad. De har en tendens att se på saker med skeptiska eller rent av negativa ögon och prutar hejdlöst. Att klä sig fint och se fin ut betyder att du är rik i Marodo, ytligt kanske, men inte enligt Maroderna.

Marodo är också den plats som har revolutionerat militär strid till havs de senaste hundra åren. Efter att Castel Garza konstruerade den första militärklassade ångbåten. Efter Castels upptäckt har flera utav hamnarna i Marodo industrialiserats mer och mer, och Marodos folk är tacksamma för hens upptäckt då den lett till mycket arbete och ekonomisk inkomst för landet.

Kulturell Offinspiration: Spanien/Italien/Portugal

Marodo Huvudstad är: Enseada

Geografi

Marodo är till större delen ett varmt och, relativt, grönskande land. Längre inåt inlandet, bort från floder och sjöar kan landet vara tämligen växtlöst och liknas vid stora stäppmarker, med höga kullar och mindre bergskedjor som sticker upp ur den bruna jorden och gräset. Längsmed kusterna blir Marodo lite mer bergigt och klippor mot vattnet sträcker ut sig. Inemellan klipporna kan det synas vidsträckta stränder med finkornig, silkeslen sand.

Färdas det med häst och vagn längsmed Marodos vägar kommer det passeras en hel del stora vingårdar med enorma planteringar för att utvinna Marodos kända viner och andra drycker. Stora städer är det gott om i Marodo och mellan dem går väldigt väl underhållna vägar. Längsmed de mindre vägarna kan det tänkas finnas mindre byar och vingårdar eller bondgårdar.

Samhälle

Samhället i Marodo är i stor utsträckning uppbyggt på hur väl du för dig och hur duktig och engagerad du är i ditt yrke. Driver din familj ett väveri så ska du banne mig se till att du väver de absolut finaste och lenaste tygerna i hela landet, hela världen till och med. Att vara engagerad i familjeföretag och angelägenheter är fullkomligt naturligt och ses på med stor respekt i Marodo. Stora familjer där alla ofta jobbar hela sina liv inom vad nu familjen valt att inrikta sig på. Bedriva handel, vingårdar eller import med stora skepp som reser till Shazmarks avlägsna hörn, till och med bortom den ibland. Vad det än är så är hela familjen involverad.

De stora städerna som finns i Marodo är verkligen det, stora. I dessa städer kan du finna enorma marknadsplatser där i stort sätt vad som helst går att hitta. Kan du inte hitta någonting du söker i Karlheims karga landskap. Då kan du säkert få tag på det genom ett handelskontor med kontakt med Guláma. Som i sin tur köper det från Marodo. Kort och gott går det att hitta vad du än söker på Marodos marknader.

Klasskillnaderna i Marodo märks tydligt men ändå inte på samma sätt som i andra länder. Då familjerna håller ihop väldigt hårt i Marodo så är du egentligen bara fattig och tiggare om du inte har någon familj att tillhöra. De som är dåliga på sitt yrke i en familj blir sällan utkastad. Utan tvingas istället göra det skitgörat som finns att göra för familjens företag. De som däremot har fallit i fattigdom utan någon familj att tillföra är dömda att leva det livet ut. Detta då det väldigt sällan tas in icke-familjära arbetare i de Marodiska familjeföretagen.

Kultur

Matkulturen i Marodo är en av de absolut högst värderade och respekterade Matkulturerna i hela Sanctera. Marodo har utan tvekan några av de bästa tavernorna, restaurangerna och vintillverkarna. Såväl mat från havet som mat på landlevande djur och tillhörande frukter och grönsaker finns det gott om i Marodo. Sedan ångans upptäckt har dessutom produktionen av vin kunnat ökas enormt och det finns nu flera kända, och otroligt respekterade, märken av Marodiskt Vin.

I övrigt är Marodo ett land där det hålls en hel del stora baler och firanden. Att fira skörden är ett exempel på saker som firas mycket och högljutt. Bröllop lockar ofta hundratals gäster och hålls med stora ceremonier och ofta flera dagars festligheter och firanden. Stora karnevaler och stadsomvälvande firanden hör inte heller till ovanligheterna.

Kläder, Föremål och Utseende

Att klä sig i fina tyger och smycken är allt i Marodo. Stil och elegans betyder mycket och du kommer långt med att se ut som att du hör hemma på en fin bal eller en stor middag med stadens mest framgångsrika familj. Smycken i guld med ädelstenar är ingenting ovanligt. Eftersom handeln i Marodo är så pass stor och välutvecklad så finns det mängder av smycken och tyger att välja och vraka mellan.

Sedan Imperiets grundande har även traditionen med att bära Masker på större tillställningar blivit populärare. Inte på samma sätt eller i samma utsträckning som i Anteria, men det har ökat i popularitet. I Marodo är det inte konstigt att klä sig opraktiskt om det är stiligt och vackert. Kläder som sitter åt och visar kroppsformer är populära bland alla könen och oavsett storlek.

Sexualitet och Samlevnad

I Marodo är familjerna stora. Och när det talas om stora familjer i Marodo så menar de inte fem, tio personer. En stor familj i Marodo kan bestå av hundratals individer. Till skillnad från andra kulturer så skiljer sig inte familjerna när barnen blivit stora nog att gifta sig och skapar egna familjer, det hör till ovanligheten. Istället gifts barnen in i andra familjer eller gifter in personer i sin egen familj. Månggifte inte heller någonting ovanligt i Marodo. Att vara gift med en, två eller tre personer är inte konstigt, oavsett kön på de inblandade.

Sex i Marodo talas ganska högt och öppet om och det är, alltid, bra. I alla fall när Maroderna talar högt om det. Däremot är det ingenting som görs öppet eller i syn av andra. Det talas mycket om det men det görs bakom stängda dörrar. Hur många som är bakom dessa stängda dörrar dock är inte alltid densamma. Sex har även väldigt sällan utanför äktenskap. Då är det vanligare att personerna i fråga ingår i ett Månggifte.

Militärmakt

Marodo har alltid varit väl kända för sin stora, och framgångsrika, flotta. Med Castel Garzas upptäckt om ångans kraft växte helt plötsligt flottans makt tusenfaldigt. Med skepp som kunde ta sig fram snabbt och effektivt utan vindens hjälp och till och med i motvind så stod ingen flotta mot Marodos i strid på öppet hav. Marodo är särskilt kända för de två stora slagskeppen som Garza ritade upp och fick se bygget påbörjat av innan han dog. Das Eisenwird, av Maroderna kallad för ”Hierro” och Der Richter, av Maroderna kallad Calgadore.

Das Eisenwird är ett gigantiskt ångskepp som huserar en del mindre skepp, hundratalet mindre kanoner och kan husera hundratals soldater och personal. Der Richter är aningen mindre än Das Eisenwird men har betydligt tyngre kanonpjäser ombord. Das Eisenwird huserar tre stycken av Imperiets största, mest förödande kanoner, döpta efter Högkansler Rita Intaris tre barn; Adelina, Elise och Matthias. Dessa två skepp fyllde, tyvärr, ingen större funktion, annat än bombardering av

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.