Tickaaret är landet där ingen byggnad är finare än biblioteket. Här samlas akademiker för att diskutera allt ifrån teorier hur man kan utveckla motorer, rita ritningar till fickur eller bara skryta om sin senaste filosofiska upptäckt. De är väldigt insnöade på sitt ämne och kan ibland uppfattas som otrevliga men vill du vinna ett hjärta från Tickaaret: Få dem att prata om sitt specialämne och låtsas intresserad. Vad du än gör... Somna inte.

Kulturell Offinspiration: Schweiz

Tickaarets Huvudstad är: Chadaina

Geografi

Ett av länderna som ligger beläget ganska centralt i Sanctera vilket gör det en utmärkt placerad samlingsplats för akademiker och begåvade folk som vill lära sig mer. Mycket berg och djupa dalar kan vid första anblicken verka ogästvänlig men tack vare att de gärna vill ha nya, lärda människor och andra varelser in till städerna och universiteten är vägarna väl underhållna och att ta sig fram är aldrig något problem. Skogen och bergen kommer helt enkelt i andra hand. Det rinner en hel del mindre forsar och floder från bergen igenom Tiickaret som används flitigt av studenter och lärlingar men även av gamla lärda för att testa nya idéer på uppfinningar och fysiska teorier. Det finns en liten utsträckning av gruvor i Tickaaret. Tvärt om från Karlheim där de tar fram tunga metaller så har Tickaaret ett större utbud av ädlare metaller, ädelstenar och olika magiska metaller.

Samhälle

Har du ingen utbildning är du ingenting. Punkt slut. Du kan klä dig hur fint som helst, äga hur många hästar från Marodo som helst eller vara avkomma till en högt uppsatt imperisk adelsfamilj. Det kommer inte spela någon roll i Tickaaret. Är du outbildad kommer du behandlas därefter. På den positiva sidan har alla en chans här. Kommer du från en fattig familj men är begåvad kommer du snabbt kunna klättra på karriärstegen här. Vilket lockar en stor blandning av folk och raser.

Kultur

Här blandas det hejvilt. Orchfolkens kultur har extremt stort inflytande och i städerna är det inte mycket färre orchfolk än människor. Då är det främst khâpuler och Dagalusher som dragit sig undan från forten för att dela sina tankar och uppfinningar med människor. Som nämnt är Tickaarianer väldigt insnöade och kan ibland ses som viktigpettrar och besserwissrar då de inte gärna pratar om annat än vad den utbildas/är utbildad i. Helst med fina ord som ”vanliga” inte förstår. De är också väldigt excentriska och har de väl kommit igång med en tanke är det svårt att få stopp på dem.

Sexualitet och samlevnad

Sådant har man inte tid med i Tickaaret! Det är inte på något sätt fult eller smutsigt utan det tar helt enkelt tid som istället kunde gått åt till att studera. Allt sker i den här ordningen: 1; Utbilda dig. 2; Bli så bra du bara kan på ditt ämne. 3; uppfinn något uppskattat. 4; Bli rik. 5; hitta en lämplig partner (helst någon med en helt annan utbildning än dig för att ge kommande barn varriation) 6; Skaffa sagda partner. 7; Ägna resten av ditt liv åt att ditt barn ska bli så duktigt som möjligt. Annat än det som nämndes ovan ses som väldigt fult och oseriöst.

Kläder, Föremål och Utseende

Vad som är trendigt är vad som än kommit från orchfolk. Tekniskt kopplade detaljer såsom mutterörhängen, fickur (det finaste du kan ha är ett märkesfickur från orchfolk) och goggles. Kroppsdelar som försvunnit i misslyckade experiment som ersatts av proteser är inte heller konstigt och det ses på med vördnad. Fakeproteser finns såklart också för att efterlikna den trasiga looken. I övrigt är kläderna fina men simpla.

Militärmakt

Den kan beskrivas med ett ord: Avancerad! Skjutvapen, kanoner som drivs av ånga och liknande dödliga maskiner. Innan det blev så influerat av Orchfolkens ångteknik hade Tickaaret en stark ridderlig kultur men tungt rustade människor i plåt på häst med lans. Den hänger fortfarande kvar men rustningarna är inte sällan moddade med diverse tekniska förbättringar.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.