Ursardia omges på sin västra sida av den bergskedja som sträcker sig längsmed i stort sett hela Sanctera. Ursardia har en hel del djupa dalar men inte fullt så höga berg, utan mer kullar. Ursardia kryllar utav varma källor och insjöar. Här bor ett folk som knappast kan jämföras med någon annan kultur, annat än möjligtvis Aiduloz, men till skillnad från dem så är själen, det andliga och balansen vad som står i centrum. Detta lugna, vårdande och milda folk uppfyller en viktig funktion i stormakten Imperiet.

Kulturell Offinspiration: Tibet/Rus folk

Ursardias Huvudstad är: Sália

Geografi

Ursardia är beläget mellan Viidmark i norr och Tikaaret till söder, med en gräns i öst mot Guláma. Själva landet ligger inne i en bred dal bland Gryningsbergen. Här finns några av Sancteras kanske högsta berg som ligger mot gränsen till Tikaaret. Låglandet är stäpplandskap med bördig mark, livlig fauna, varma källor och flera vattendrag som rinner ned från bergen. Dessa samlas och fyller de många insjöarna med ett klart vatten, där gott om fiske finns för landets invånare. Höglandet, närmare bergskedjan, där många byar och helgedomar finns, är ett ganska ogästvänligt område, smala vägar är uthuggna direkt i bergen för att vagnar och karavaner skall kunna ta sig fram. Men ändå så lockar dessa höjder människor att bosätta sig här.

Samhälle

Ett av imperiets mer glesbefolkade länder, och utan några riktigt stora städer som i Marodo eller Anteria. Men det finns större samhällen vid Gryningsbergens fot, som är anknutna till en utav de många templen som finns i höglandet. I låglandet bor många bönder och fiskare som livnär sig av det bördiga landskapet. Och på grund utav de många varma källor som finns här så har på senare tid öppnats många kurorter för imperiets ekonomiska elit. Hit kommer man för att läka själen med avslappning, meditation och vila.

Kultur

Kulturen är starkt präglat av de nio, och framförallt Sentilla. Harmoni, Lugn och Själavård. Man stör inte varandra eller ställer till med oreda. Bland Höglandet så finns många helgedomar som pilgrimer ofta reser till. Vid helgedomarna bor monaster tillägnat Sentilla, de lever enkelt och avskilt resten av världen i kontemplation och meditation. Landet är så starkt religiöst att det ofta står stilla då solen står som högst, mitt på himmelen, då majoriteten av folket drar sig undan för meditation.

Sexualitet, äktenskap och familjeliv

Sexualitet är någonting Ursarderna behandlar med stor omsorg och vördnad. Kärlek, lust och lycka anses som mycket heligt, ett fungerande sexliv med en eller flera partners uppmuntras. Och ser någon ett problem är man snabb med att hjälpa sin medmänniska att hitta rätt. Ursarder vårdar relationer när problem uppstår och delar med sig av sin glädje till omgivningen när allt är väl. Men, ursarder är väldigt noga med att alla är bekväma med vad de pratar om i sin omgivning. Då de hyser en väldigt stor respekt för andra och deras integritet. Familjebildande är vanligt i alla olika former. Den nya familjen flyttar oftast ut från föräldrahemmet till ett nytt hus för att stabilisera sig. Äktenskap finns däremot inte i traditionell mening, kärlek är något mellan människor. Det är inget som staten, samhället eller kyrkan behöver validera eller godkänna.

Kläder, Föremål och Utseende

Ursarder bär svepande kläder, gärna med vackra broderier, fransar eller pärlor. Kaftan med silkesdetaljer är omtyckt och praktiskt. Närmare bergen är fodrade kappor med päls vanligt. Fjädrar inflätade i hår och på kläderna är en vanlig utsmyckning. På underkroppen har man ofta byxor fodrade med päls eller stora vida byxor likt de som finns i Shazmark, men med större variation och ibland mer dyrbara tyger eller broderier.

Militärmakt

Ursardia har ingen egen militärmakt men två garnisoner finns i landet som patrullerar de få vägarna. Detta anses som en sämre postering, då det inte finns något att göra eftersom regionen är väldigt lugn. Däremot så bidrar Ursardia med olika kurorter för traumatiserade veteraner som haft fördelaktiga avtal med den Imperiska armen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.